5 krachtige demand capture tactieken voor meer conversies
Demand generation: zinloos zonder goede demand capture tactieken
Dat er een verschuiving plaatsvindt van verouderde lead generation strategieën naar demand generation is inmiddels duidelijk. Demand generation is een marketingstrategie waarmee jij jouw markt kunt vergroten en vaker, sneller, hoge kwaliteit deals kunt sluiten.
Hoewel steeds meer mensen interesse krijgen in demand generation, zullen de meeste bedrijven hun demand capture eerst op orde willen hebben. De vraag die je genereert zul je immers op een efficiënte manier af moeten vangen. In dit artikel vertellen we over 5 evergreen tactieken voor meer conversie.
1. Google Ads gericht op hoge intentie zoekopdrachten
Wanneer jouw demand generation activiteiten erin geslaagd zijn genoeg vraag te creëren bij een potentiële klant is de meest voorkomende eerste stap tot conversie: een zoekopdracht in Google.
Veelal zal dit een zoekopdracht naar jouw bedrijfsnaam of productcategorie zijn. Jammer genoeg betekent dit echter wel dat marketing attributie software vaak naar je ads zal wijzen. Vergeet dus niet een vereist veld toe te voegen aan je contact of demo formulieren waarin je vraagt hoe mensen jouw bedrijf hebben gevonden.
Zorg er in ieder geval dat je deze hoge intentie zoekopdrachten afvangt met jouw Google Ads campagnes. Deze demand capture tactiek is essentieel voor elk bedrijf dat investeert in demand generation strategieën.
2. IP-reveal data en Slack notificaties voor sales
Wist je dat je met een tool als Leadinfo via IP reveal data precies te weten kunt komen welke bedrijven jouw website bezoeken? En wist je dat Leadinfo integreert met Slack, zodat je automatisch notificaties over deze website bezoeken naar een apart kanaal kunt laten sturen?
Afhankelijk van de pagina’s die zij bezoeken, laat jij jouw sales medewerkers via LinkedIn, mail of telefoon contact opnemen met deze bedrijven.
Als bijvoorbeeld meerdere medewerkers van een bedrijf dat jouw ideale klant zou zijn, meerdere pagina’s (waaronder een klantcase en jouw tarievenpagina) bezoeken, kun je dit als een hoge mate van interesse interpreteren. Dat zijn de bedrijven waar jouw salesteam mee in contact moet proberen te komen.
3. Aanwezigheid op reviewplatforms
De manier waarop klanten aankopen doen is de afgelopen jaren erg veranderd. Zeker als het aankomt op B2B producten wordt er veel meer online onderzoek gedaan naar reviews, alternatieven, en ander educatief materiaal.
Reviews van bestaande klanten kunnen van extreem veel waarde zijn bij het beïnvloeden van aankoopbeslissingen. Zorg er dus voor dat jouw Google My Business, Capterra en G2 profielen op orde zijn.
Daarbij wil je het liefst natuurlijk ook dat er op deze platformen veel positieve reviews te lezen zijn. Heb je dus tevreden klanten of loyale merkambassadeurs in je klantportfolio zitten? Zet een slimme campagne op om reviews te genereren op alle relevante reviewplatformen.
4. Slimme retargeting campagnes op basis van sitebezoek
Ook retargeting is een essentieel onderdeel van demand capture. Dat leden van jouw doelgroep de moeite hebben genomen om een kijkje te nemen op jouw website toont aan dat ze van het bestaan van jou en jouw producten afweten.
Wanneer deze websitebezoekers ook nog eens je tarievenpagina of demopagina hebben bezocht, kun je juist deze individuen meenemen in je retargeting. Zij hebben immers een hoge mate van interesse en aankoopintentie getoond.
Trek deze bijna-kopers over de streep door middel van op acquisitie gerichte retargeting advertenties. De conversiepercentages van dit soort campagnes liegen er niet om.
5. Verlaag de barrière tot interactie via een quick scan, chatbot of calculator
Potentiële kopers moeten wel erg overtuigd zijn van jouw bedrijf en product om bij een websitebezoek over te gaan tot het direct boeken van een demo of het kopen van jouw product.
Door minder intense conversiepunten toe te voegen aan je website kun je de barrière tot interactie verlagen. Zo kun je bijvoorbeeld met een tool als Landbot een quick scan toevoegen, waarmee jij en je websitebezoekers elkaar iets beter kunnen leren kennen.
Zo’n quick scan is een interactieve vragenlijst waarmee jij jouw websitebezoekers kunt segmenteren, en zij kunnen checken of ze aan het juiste adres zijn.
Een vergelijkbaar ‘soft’ conversiepunt is een calculator, waarmee je websitebezoekers aan de hand van hun business case met een berekening kunt laten zien wat de aankoop van jou product hen op zou leveren.
Breng je demand capture op orde en mis geen conversies
Wanneer je aan de slag gaat met demand generation zul je meer vraag creëren voor jouw producten en oplossingen. Het is noodzakelijk om deze vraag ook zo goed mogelijk af te vangen.
Maar ook bestaande vraag naar jouw product heeft baat bij een goed uitgedachte demand capture systemen. Met bovenstaande 5 krachtige demand capture tactieken kom je in ieder geval al een heel eind.
Ook aan de slag met demand capture?
Wil je aan de slag met het marketing proces waar je wel van gaat groeien? Plan een vrijblijvend gesprek in en we laten je zien hoe.