Door op “Accepteren” te klikken, stem je in met het opslaan van cookies op je apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

B2B SaaS als mediabedrijf: zo pak je het aan (4 tips)

19/9/2024
5
min leestijd
B2B SaaS als mediabedrijf: zo pak je het aan (4 tips)
1/8/2024
5
min leestijd

Het is je vast niet ontgaan: B2B bedrijven gedragen zich steeds vaker als mediabedrijf. Vergelijkbaar met Netflix of een andere streamingdienst waarbij je interessante content kunt bekijken of luisteren.  

De trend is over komen waaien vanuit de VS en focust zich vooral op videomarketing. Net als met veel trends vanaf de andere kant van de oceaan is ook deze geheel in lijn met de wens om B2B SaaS marketing minder saai aan te vliegen. 

Mediabedrijven zijn er doorgaans erg goed in om vermakelijke content te produceren en zo volgers (en consumenten) aan zich te binden. Niet gek dus dat B2B SaaS bedrijven dit gedrag kopiëren. Wil jij hier ook mee aan de slag? Volg dan de 4 tips in dit artikel. 

1. Wees niet het onderwerp, maar word het medium

Het idee van het opzetten van een mediabedrijf is dat je een podium creëert voor anderen. Uiteraard gecureerd door jou. Het is een slimme manier om content te maken die jouw doelgroep op verrassende wijze aanspreekt. 

In de traditionele media zijn journalisten continu op zoek naar unieke verhalen. Deze worden vaak in interviewvorm vastgelegd, in een nieuw jasje gegoten en vervolgens verspreid richting de doelgroep. Hierbij staat niet de journalist in de spotlight, maar het bijzondere verhaal.

Voor B2B SaaS bedrijven geldt hetzelfde: zet anderen in de schijnwerpers. Wees niet zelf het onderwerp, maar wordt het medium voor unieke content. Zo val je op bij jouw doelgroep. 

2. Maak samen met jouw doelgroep toffe content  

Wil je opvallende content maken, dan is het belangrijk dat jouw doelgroep zich herkent in jouw verhalen. De beste manier om dit voor elkaar te krijgen, is om samen met hen aan de slag te gaan. Dit heeft twee grote voordelen. 

Herkenning zorgt voor vertrouwen

Als er iemand weet welk verhaal er nodig is om op te vallen, dan is het jouw doelgroep zelf. Zij weten als geen ander waar de pijnpunten liggen. Weet je dit goed over te brengen in jouw content, dan zorgt dat voor herkenning. En dat wekt weer vertrouwen. 

Hoe meer men deelt, hoe meer men bezit

Maar samenwerken heeft nog een ander belangrijk voordeel: je bereik wordt twee keer zo groot. Maak je samen een uniek verhaal, dan is de kans namelijk groot dat de makers dit ook delen met hun volgers. Hiermee vergroten jullie beiden jullie zichtbaarheid. 

3. Draai unieke analyses van de buying journey

Je gedragen als een mediabedrijf maakt het mogelijk om unieke analyses te maken van de koopreis. Dat bewijst B2B SaaS speler HockeyStack met hun mediaplatform The Flow.  

Net zoals een B2C streamingdienst maakt The Flow onderscheid in verschillende genres. Van entertainment tot educational en van tactical tot trending now. Tussen de regels door lees je hier stiekem verschillende fases van de buyer journey terug. 

The Flow - mediabedrijf van B2B SaaS speler Hockeystack

Voordat een B2B koper overgaat tot aankoop van een product zijn er misschien wel 50 touchpoints geweest. Zo kunnen ze al maanden jouw LinkedIn posts volgen zonder engagement te tonen en door een continue stroom aan waardevolle informatie besluiten om jou een DM te sturen. 

Door content in verschillende fases van de buyer journey aan te bieden op jouw mediaplatform, kun je unieke analyses loslaten. Zo ontdek je welke informatie het beste resoneert bij jouw doelgroep en in welke fase van de buyer journey.  

4. Geef jouw ideale klant het woord

Dan nog één gouden tip van ons: zet jouw ideale klant in het zonnetje. Uiteindelijk kijkt en luistert iedereen het liefst naar zijn of haar eigen interesses. Speel in op onderwerpen die voor hen relevant zijn.  

Hoe dit eruit moet zien? Daarin ben je zo vrij als een vogel. Probeer eens een nieuw format. Misschien wel eentje die in eerste instantie totaal niet lijkt te passen. Zo’n willekeurig format valt namelijk lekker op. 

Bespreek bijvoorbeeld de pijnpunten van jouw ideale klant tijdens het gamen. Of vraag kinderen B2B websites uit te leggen. Go wild. Zo is opvallen tussen stoffige B2B marketing gegarandeerd.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Achter de schermen zijn wij ook druk bezig. Meld je nu aan voor Unmuted+ en ontvang onze eerste afleveringen in je mailbox 😏

Marie Delfos over het bieden van een podium aan jouw ideale klant

B2B SaaS bedrijf als mediabedrijf 

Dat B2B SaaS marketing allang niet meer saai hoeft te zijn, dat wist je waarschijnlijk al. Deze trend neemt nu een nieuwe vorm aan waarbij B2B spelers zich als mediabedrijven gedragen. Pak dit als volgt aan: 

  • Creëer een podium voor jouw doelgroep. Maak verhalen die voor hen relevant zijn. Wees hierbij niet zelf het onderwerp, maar wordt het medium. 
  • Maak samen content. Dit zorgt voor vertrouwen én vergroot je bereik.
  • Draai unieke analyses van de buyer journey. Zo ontdek je welke informatie resoneert.
  • En last but not least: geef jouw ideale klant het woord in een origineel format. 

Wil je zelf aan de slag met een mediaplatform voor jouw B2B bedrijf? Bij Unmuted denken we graag met je mee. Start je aanvraag vandaag en dan gaan we samen aan de slag met killer content waarmee jij jouw doelgroep omver blaast. 

Positioneren als mediabedrijf binnen B2B Saas?

Bij Unmuted barsten we van de originele ideeën. Neem vrijblijvend contact op en dan kijken we samen naar een relevant concept voor jouw doelgroep.

Volg je ons al?
Inhoudsopgave
Inhoudsopgave
Ontvang highlights uit de House of Demand podcast direct in je inbox
Welkom, je bent in the house 😎
Yikes! Daar ging iets mis, probeer het nog een keer

Klaar om ook een succesverhaal te worden?

*Komend kwartaal is er nog slechts 1 plek beschikbaar.